Brasilialainen Jiu-Jitsu

Brasilialainen Jiu-Jitsu (BJJ) on brasilialaisten Carlos ja Hélio Gracien perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen Jiu-Jitsu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin.

Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon Brasilialaista Jiu-Jitsua, mutta siinä ei käytetä jujutsu-pukua, gi:tä. BJJ:tä harrastetaan myös no-gi (ilman pukua, shortsit+rashguard vaatetuksena) versiona. No-gi:n ja lukkopainin ero on vain kisasäännöissä.

Seurassamme harjoittelu painottuu pääasiassa lajin kilpailumuotoon.

Otteluissa on säännöt ja pistelasku, ja ottelu päättyy joko pistevoittoon tai toisen ottelijan luovutukseen (lukko tai kuristus), tajuttomuuteen (kuristus) tai tuomarin keskeytykseen (loukkaantuminen, hylkäys).

Otteluissa on kiellettyä kaikenlainen lyöminen ja potkiminen, pureminen, hiuksista vetäminen, sormien työntäminen ruumiinaukkoihin, sukuelinten tahallinen vahingoittaminen, piennivelmanipulaatio ja doping-aineiden käyttö. Tekniikoista kiellettyjä ovat kaikki polven kiertoa aiheuttavat jalkalukot (esimerkiksi ns. heel hook) sekä niskaan tai selkärankaan kohdistuvat lukot. Jalkalukoista ainoastaan suora nilkkalukko on sallittu alle ruskeavöisille, ruskea- ja mustavöisille sallitaan lisäksi suora polvilukko sekä ns. toe hold-nilkkalukko.