Mukaan?

Kuinka päästä mukaan treenaamaan?

Yleensä kaikki aloittavat harjoittelun peruskurssin kautta, mutta jos sinulla on aiempaa kokemusta, niin voit aloittaa myös ilman peruskurssia. Eli jos olet harjoitellut vähintään 3 kk vapaaottelua, brasilian jiu-jitsua tai lukkopainia, voit tulla mukaan milloin vain, kunhan ilmoitat itsestäsi ensin vetäjille ja maksat jäsen- ja kuukausimaksut. BJJ- ja lukkopainitreeneihin voi tulla mukaan myös, jos olet harjoitellut jo pidemmän aikaa esimerkiksi painia tai judoa.

Kaikki muut aloittavat homman tulemalla peruskurssille. Kursseja järjestetään yleensä kaksi kertaa vuodessa, syksyllä aloitus syys-lokakuussa ja keväällä aloitus tammi-helmikuussa.

Varsinkin vapaaottelun peruskurssin käymistä suositellaan muita lajeja harjoitelleille siksi, että vapaaottelu on hyvin monipuolinen laji ja esimerkiksi pelkästään pystylajia harjoitelleelta puuttuu usein tarvittavat perustiedot matto- ja pystypainista. Jo pelkästään harjoitusturvallisuuden takia kaikkien kokeneiden harjoituksissa käyvien tulisi olla kutakuinkin samalla viivalla perusasioiden kanssa.

Tietoa peruskursseista

Järjestämme peruskursseja yleensä kahdesti vuodessa. Kevään kurssit aloitamme tammi-helmikuussa ja syksyn kurssit syys-lokakuussa. Tarkemmat alkamispäivät ja kellonajat löydät näiltä sivuilta kurssin lähestyessä. Peruskurssit kestävät n. 3 kk ja kurssimaksu on 140€. Mitään muita pakollisia maksuja ei ole. Kurssien ikäraja on 15 vuotta. Lajit sopivat myös naisille ja meillä onkin mukana useita naispuoleisia treenaajia, joten kaikki rohkeasti mukaan!

Usein kysytään, että pitääkö olla aiempaa kamppailutaustaa tai pitääkö olla hyvässä kunnossa jne. Mitään etukäteisvaatimuksia EI ole. Kursseille voi siis tulla jokainen.

Kursseille ilmoittadutaan etukäteen. Kursseille voi ilmoittautua siinä vaiheessa, kun kurssi-ilmoitukset ja ilmoittautumisohjeet ilmestyvät tälle sivustolle. 

Kursseilla on paikkoja rajoitetusti, joten kannattaa olla nopea. Kaikki eivät välttämättä mahdu mukaan.

Lajikohtaista informaatiota

Brasilialaista jujutsua harjoitellaan puvun kanssa ja koska kaikilla ei kuitenkaan ole pukua valmiina, niin kurssi aloitetaan lukkopainilla. Varusteiksi riittää siis verkkarit (tai shortsit) ja t-paita. Voit toki aloittaa heti puku päällä, jos sellainen löytyy. Puvuista ja muista varusteista (rash guard, alasuojat, hammassuojat, polvisuojat jne) tehdään mahdollisesti yhteistilaus, joten kysy vetäjiltä lisätietoa.

Vapaaottelu-varusteina käytetään shortseja ja t-paitaa tai lukkopainipaitaa (rash guard/compression shirt). Myös Vapaaottelu-kurssilaiset voivat tehdä yhteistilauksen muista varusteista, jos haluavat. Ainakin ala- ja hammassuojat kannattaa hankkia ajoissa. JKL Fight Clubin yhteistyökumppani on SR-Hammas, josta klubin jäsenet voivat ostaa yksilölliset muotin mukaan tehdyt hammassuojat. Näistä kannattaa kysyä lisätietoa vetäjiltä.

Muutamia käytännön ohjeita

Tule harjoituksiin ajoissa. Sali on varsinkin iltaisin ahkerassa käytössä, joten pieneen pukuhuoneeseen voi tulla ruuhkaa. Tule salille niin, että ehdit vaihtaa varusteet ennen kuin edellinen vuoro loppuu. Näin vältetään turhaa tungosta.

Ota salille oma juomapullo mukaan. Salilla on vessa mistä saa vettä, mutta kannattaa ottaa pullo salin reunalle, niin ei tarvitse ravata vessassa juomassa.

Jos salilla ei ole ohjattuja harjoituksia meneillään kun saavut paikalle niin voit lakaista tatamin harjoilla, jotka löytyvät harjoitusvarustenurkasta.

Älä tule harjoituksiin kipeänä! Treenatessa saatat olla ihokontaktissa muihin ihmisiin ja tästä syystä leviävät pöpöt helposti. Sairaana harjoittelu voi myös aiheuttaa vakavia jälkitauteja, joten tee palvelus itsellesi ja muille ja tule treeneihin vasta kun olet täysin terve!

HUOM! Jos sairastat jotain veriteitse tarttuvaa tautia, harjoittelusi JKL Fight Clubin salilla on ehdottomasti kielletty!

Huolehdi hygieniastasi. Jotta kaikilla olisi rento olo treenata, niin pidä kynnet lyhyenä ja tukka kiinni sidottuna sekä pese pukusi, vyösi ja muut harjoitusvaateet jokaisen treenikerran jälkeen. Kaikki korut ja lävistykset pitää poistaa ennen harjoituksia.

Hoida vakuutukset kuntoon. Vaikkakin loukkaantumisia tulee harvoin, niin aina on mahdollisuus, että jotain sattuu. Harjoituksissa jokainen on vastuussa itsestään. Jyväskylän Fight Club Ry ei ole missään vastuussa jäsenistään, vaan jokainen hankkii vakuutuksensa itse. Lisätietoa vakuutuksista saat vetäjiltämme.

Jos vielä jäi joku asia epäselväksi tai tulee jotain muuta kysyttävää, eikä vastausta löydy näiltä sivuilta, niin kannattaa kysyä suoraan vetäjiltä tai laittaa viestiä Yhteystiedot-sivun kautta.

Tervetuloa harjoittelemaan!