Usein kysyttyä

Haluan aloittaa harjoittelun. Kuinka pääsen mukaan?

Harjoittelemaan pääsee peruskurssille osallistumalla. Peruskurssit alkavat alkuvuodesta helmikuun aikana ja syksyllä syys-lokakuun aikana. Kurssien tarkemmat alkamisajankohdat ilmoitetataan näillä sivuilla.

Peruskursseja on kaksi – vapaaottelu ja brasilialainen jiu-jitsu(BJJ)/lukkopainia. Mistä tiedän kumman valitsen?

Valitsitpa kumman tahansa, pääset osallistumaan kaikkiin harjoituksiin peruskurssin jälkeen. Kurssien suurimpana erona on asioiden painottaminen. BJJ/lukkopainikurssilla keskitytään matto- sekä painitekniikoihin, vapaaottelukurssilla taas käydään painin lisäksi myös lyönti- ja potkutekniikkaa.

Olen jo harjoitellut lukkopainia, brasilialaista jiu-jitsua tai vapaaottelua, tarvitseeko minun osallistua peruskurssille?

Ei tarvitse. Jos olet harjoitellut jo jossain muussa seurassa, voit liittyä mukaan harjoituksiin suoraan. Ilmoita tulostasi kuitenkin harjoitusten vetäjälle ennen harjoitusten alkua. Jos olet harjoitellut muita kamppailulajeja, on peruskurssin käyminen suositeltavaa.

Varsinkin vapaaottelun peruskurssin käymistä suositellaan muita lajeja harjoitelleille siksi, että vapaaottelu on hyvin monipuolinen laji ja esimerkiksi pelkästään pystylajia harjoitelleelta puuttuu usein tarvittavat perustiedot matto- ja pystypainista. Jo pelkästään harjoitusturvallisuuden takia kaikkien kokeneiden harjoituksissa käyvien tulisi olla kutakuinkin samalla viivalla perusasioiden kanssa.

En ole harjoittellut koskaan kamppailulajeja, uskallanko osallistua peruskurssille?

Kurssimme on tarkoitettu nimenomaan aloittelijoille. Aikaisemmasta kamppailukokemuksesta ei varmasti ole haittaa, mutta se ei missään nimessä ole pakollista. Ripaus rohkeutta, halu oppia uutta ja treenata kovaa riittää.

Olen kiinnostunut harrastamisesta, mutta lajinne ovat kovin kilpailullisia, sovinko joukkoon vaikka kilpailut eivät kiinnosta?

Suurin osa harrastajistamme on mukana vain kunnon ja kamppailutaidon kohentamisen takia. Kilpaileminen ei siis ole pakollista. Suurin osa harrastajista ei kilpaile koskaan.

Haluaisin tulla tutustumaan saliin ja harjoiteltaviin lajeihin. Voiko harjoituksia tulla katsomaan?

Harjoituksia voi tulla vapaasti katsomaan. Ennen ja jälkeen harjoitusten vetäjät myös vastailevat mahdollisiin kysymyksiisi.