Sali

Erämiehenkatu 14, Jyväskylä

Nykyään Jyväskylän Fight Clubin sali sijaitsee Jyväskylän Kypärämäessä osoitteessa Erämiehenkatu 14. Uudessa salissa on mm. noin 240 m2 mattopinta-alaa, sisältäen nyrkkeilykehän ja häkkiseinän, jota vasten erityisesti vapaaottelijoiden on hyvä harjoitella. Myös voimaharjoittelualue laajenee nykyisestä, jonka lisäksi salille on juuri rakennettu pukuhuonetilat suihkuineen.

 

Miten löydän salille?

Salille on matkaa Jyväskylän keskustasta vajaa neljä kilometriä. Keskustasta on hyvät bussiyhteydet salille. Jos saavut linja-autolla tai junalla Jyväskylän Matkakeskukselle, niin kannattaa kävellä yksi kortteli keskustaa kohti Vapaudenkadulle ja ottaa siitä bussi. Bussit 1 ja 2 (Vapaudenkadun pysäkki nro 7, suuntaan Keskusta-Köhniö-Kortemäki) tuovat sinut suoraan salin eteen. Kuskia voi pyytää jättämään Kypärämäen koulun jälkeiselle pysäkille (pysäkki ”Kypärämäenkoulu 2”).

Reitti Matkakeskukselta keskustan bussipysäkeille:

Jyväskylän Fight Clubin historiaa

Haave omasta salista alkoi jo vuonna 1996, kun Tino Korpimäki palasi ensimmäiseltä Brasilian reissultaan. Niihin aikoihin Brasilialainen Jiu-Jitsu oli lähes tuntematon laji Suomessa ja varsinkin Jyväskylässä, mutta kipinä tarttui nopeasti. Fight Clubin toiminta alkoi ”poke”-paineista monnarilla, jossa kaikki halusivat harjoitella kaikkea käytännönläheistä ammattinsakin takia.

Vuoden 2002 lopussa päätös omasta salista varmistui, kun sopiva paikka löydettiin osoitteesta Sammonkatu 7. Mukaan toimintaan lähti vapaaottelu- ja lukkopainikisoissa mainetta niittänyt Aki Torikka ja Jyväskylän Thaiboxing Clubin vetäjä Vesa Vähäniemi. Remontti alkoi tammikuun alussa 2003 ja ensimmäiset treenit salilla pidettiin heti huhtikuun alussa.

Sammonkadun salia remontoitiin vuoden 2009 alkupuolella, jolloin mm. harjoittelualueen matto vaihdettiin kokonaan uuteen. Samoin vuonna 2009 salille hankittiin kaksi ilmalämpöpumppua parantamaan salin ilmanlaatua ja tasoittamaan lämpötiloja.

Vuonna 2014 Fight Club siirtyi uusiin tiloihin Jyväskylän Kypärämäkeen, osoitteeseen Erämiehenkatu 14. Painitilat, pukuhuonetilat, punttisali kasvoivat pinta-alaltaan. Myös nyrkkeilykehä löytyy salilta.