Toimiminen salilla

Ohjeita salilla toimimisesta:

– Kengät jätetään eteiseen ja pukkareihin siirrytään sukkasillaan tai omilla sisäkengillä (sandaalit tmv). Kävele salin reunaa kunnes saavut rappusiin. Alakerrasta löytyvät pukuhuonetilat miehille ja naisille.

– Jalat pestään pukkarissa, mistä siirrytään yläkertaan omilla sisäkengillä.

– Jos tulet salille treenivaatteissa etkä aio mennä pukuhuoneeseen, niin jalat tulee kuitenkin pestä ennen matolle astumista.

– Treenikasseille on häkkiseinän vieressä valkoiset hyllyt. Älä siis jätä treenikassia maton reunalle treenien ajaksi, vaan vie se hyllyyn. Hylly ei ole pitkäaikaissäilytystä varten, eli kassit ja muut varusteet otetaan treenien jälkeen mukaan.

– Varustenurkassa on harja, jolla voi harjata pahimmat pölyt pois matolta ennen treeniä. Vessassa on puhdistusainepullo ja paperia jos matolta pitää hinkata pois likaläikkiä.

– Ulko-oven pitäisi sulkeutua automaattisesti, mutta varmistathan poistuessasi, että ovi menee kunnolla kiinni.

– Tule salille omalla kulkulätkälläsi. Mikäli useampi henkilö tulee sisään samalla ovenavauksella ei kaikkien tarvitse leimata lätkäänsä ovella. Sen sijaan kaikki leimaavat lätkänsä toisella leimauspisteellä valkoisten hyllyjen jälkeen.

– Salilla ei ole säilytyskaappeja henkilökohtaisille tavaroille eli mitään varusteita ei ole tarkoitus jättää odottamaan seuraavaa treeniä. Kerätkää siis lähtiessäni omat treeni- ja suihkukamanne mukaan.

– Illan viimeinen salilta poistuja sammuttaa yläkerran valot – eteisessä on katkaisija, jolla myös käytävän kulkuvalo sammuu.

– Vaikka uudella salilla onkin nyt kivasti tilaa, ja treenien aikaan on usein mahdollista tehdä nurkassa omia juttuja, niin hyvien tapojen nimissä kysytään treenin vetäjältä lupa omiin jumppiin treenin aikana. Tämä ihan yleisen kohteliaisuuden nimissä. Joskus vetäjä on voinut suunnitella tilaa vieviä harjoitteita, ja tällöin on helpompaa, ettei treeniaikaa mene omatoimisten treenaajien poistamiseen. Älkää myöskään peittäkö omilla äänillänne/keskustelulla ohjaajan ääntä vaan antakaa treenirauha harjoittelijoille.