BJJ:n Euroopan Mestaruuskilpailuista mitaleita Fight Clubilaisille

Jyväskylän Fight Clubin ottelijat kantoivat kortensa kekoon suomalaisittain upean kamppailu-urheiluviikonlopun osalta. Lissabonissa järjestettyyn Euroopan Mestaruusturnaukseen matkasi viisi Jyväskylän Fight Clubin naisotteiljaa. Turnauksen aikana jyväskyläläistaistelijat ottelivat kaikkiaan 18 kertaa ja peräti neljä urheilijaa pystyi voittamaan henkilökohtaisen mitalin.

Sinivöisissä Riina Minkkinen otteli hopealle ja mustavöisissä Maailman Mestari Venla Luukkonen taisteli niin ikään hopeaa. Pronssiset mitalit ripustettiin Elina Tolosen ja Hanna Hirvosen kauloille. Elina otteli purppuravöisissä ja Hanna ruskeavöisten sarjassa. Laura Rättyä aloitti urakkansa kahdella kovatasoisella ottelulla mutta varmoista otteista huolimatta matka päättyi tällä kertaa ennen mitalikamppailuita.

Hanna Hirvonen kertoi suomalaisleirin taistelumielen ja pelihuumorin säilyneen koko turnauksen ajan iloisena. – Vaikka ei nyt kovin huikeita tuloksia tullut tästä turnajaisesta, niin oli kyllä sellainen hyvän mielen reissu kaiken kaikkiaan, Hirvonen kommentoi tuoreeltaan.

Ruotsin Örebrossa lääketieteitä opiskelevalle Hirvoselle Lissabonin turnaus tarkoitti paluuta ottelumatoille edes joissain määrin kisakuntoisena. Kulunut vuosi on ollut Hirvoselle suurien muutosten aikaa. Pitkä sairastelujakso, muutto opintojen perässä Ruotsiin, loukkaantuminen ja toipuminen kisakuntoon on ilman kilpailuitakin kova suoritus kenelle tahansa. Ympäristön vaihdoksen ja vastoinkäymiset huomioiden paluu Euroopan huippuotteiljoiden joukkoon tuntui siten kokeneesta ottelijasta syystäkin helpottavalta. – Ennen matolle menoa nauratti ääneen kun oli niin älyttömän hyvä fiilis, Hirvonen kertailee tuntojaan.

Tällä kertaa mitalihumut hoidettiin Hirvonen – Luukkonen taloudessa ehkä totuttua nopeammassa aikataulussa. – Toissapäivänä väänsin tasaisia matseja maailman parhaiden kanssa, ja tänään olin labrassa eristämässä omaa dna:ta, Hirvonen summaa.

Kilpailuraportti, kuvia ja muitakin suomalaistunnelmia löytyy seuraavista osoitteista:

https://www.facebook.com/JKLFightClub

http://jklfightclubgirls.blogspot.se/2015/01/ibjjf-european-open-2015.html

http://hannahirvonen.kuvat.fi/kuvat/BJJ+European+Open+2015/

http://venlaorvokki.blogspot.se/2015/01/unelmia-elamassa-lisboa-2015.html

http://hannahirvonen.blogspot.se/2015/01/bjj-european-open-2015.html