Jyväskylän Fight Clubille menestystä ja kisakokemusta Brasilialaisen jiu-jitsun MM-kisoista

Brasilialaisen jiu-jitsun MM-kilpailut oteltiin Long Beachilla Kaliforniassa touko-kesäkuun vaihteessa. Jyväskylää oli edustamassa ennätykselliset neljä ottelijaa.

Urakan aloitti Tommi Pohjola sarjassa sinivöiset miehet -82,3 kg. Ensimmäinen ottelu päättyi nopeasti Tommin voittoon triangelilla. Toinen ottelu oli toisinto ensimmäisestä, mutta tällä kertaa triangelia joutui puolustamaan Tommi. Matka päättyi valitettavasti toiselle kierrokselle. Hieno suoritus ensimmäisissä isoissa arvokisoissa!

Seuraavana kisapäivänä vuorossa olivat tytöt. Ensimmäisenä vuorossa oli Elina Tolonen sarjassa sinivöiset naiset -69 kg. Elina aloitti ottelun vahvasti, mutta päätyi lopulta puolustuskannalle. Vahva vastustaja kontrolloi loppuun saakka ja matka päättyi ensimmäisellä kierroksella. Taistelu oli kova loppuun saakka.

Hanna Hirvonen otteli sinivöisten naisten kevyessä -64 kg sarjassa. Ottelu alkoi nopealla sveepillä. Vastustaja pääsi kuitenkin takaisin päälle ja guardista ohi. Kova loppukiri ei tuottanut tulosta ja ottelu päättyi kirvelevään 3-2 tappioon. Joskus se on pienestä kiinni.

Purppuravöisissä edusti Venla Luukkonen, joka ottelee sarjassa +74 kg. Oman sarjansa Venla avasi kahdella selkeällä pistevoitolla raivaten tiensä finaaliin. Finaalissa vastaan asteli vapaaottelutähti Cristiane ”Cyborg” Santos. Ottelu käynnistyi suunnitelman mukaan ja Venla pääsi toteuttamaan omaa peliään. Ottelu kääntyi kuitenkin pian Santosille ja hän pääsi hallitsemaan loppuun saakka. Tuloksena komeasti mm-hopeaa Venlalle!

Venla pääsi ottelemaan seuraavana päivänä vielä avoimessa painoluokassa, mutta yksi voitto ja tappio eivät riittäneet mitaleille saakka.

Hieno turnaus ja upean kokoinen edustusjoukko matkassa. Tämän arvokkaan kisakokemuksen turvin on hyvä jatkaa kohti syksyn koitoksia.